
Un produto fresco.
"Porque estamos en temporada".

Nos meses de verán chega aos nosos portos o Bonito do Norte. É o momento para o seu consumo e para incorporalo aos teus menús.
O Bonito do Norte é un peixe san e saboroso que vive durante o inverno nas augas próximas ás Illas Azores e que se despraza a finais da primavera (maio ou xuño) ao mar Cantábrico. Durante esta migración é cando se inicia a campaña do bonito, chamada costeira. Nela participan os barcos procedentes de Galicia, e facéndoo chegar aos nosos portos durante os meses de verán. De xuño a outubro é o momento de degustalo fresco, o resto do ano podemos gozar do seu sabor nas múltiples variedades de conserva, en aceite de oliva, con tomate, en escabeche, ó natural, etc.
O Bonito do Norte (thunnus alalunga) pode alcanzar unha lonxitude de ata 140 cm e un peso de 40 kg. É un prezado alimento que grazas á pesca tradicional mantén intacta a calidade da súa carne e a súa frescura. A súa pel é lisa e as aletas pectorais máis longas e aerodinámicas, a cor azul escura metálica na súa parte traseira, cos laterais e o ventre de cor branca prateada distíngueo.